Silloinkaan käyttäisi kovin mielellään sanaa "huono", enkä muutenkaan jotain arvioidessani. Se herättää toisin ajattelevissa ärtymystä, eikä ole usein kovin rakentavaa. Sen sijaan voidaan keskustella siitä miltä jokin näyttää ja kuulostaa. Ja mitä parannettavaa siinä on jos on. Se aiheuttaa vähemmän riitaa ja edistää paremmin yhteisymmärrystä.
No itse kyllä käytän sanaa "huono" niistä asioista, joista en henkilökohtaisesti pidä. Samoin kuin käytän sanaa "hyvä" asioista, joista pidän.

Kuitenkin lisään aina loppuun, että kyseessä on minun mielipiteeni, IMO tai mielestäni, jotta ymmärrettäisiin, etten oleta esittäväni mitään yleismaailmallista faktaa.
Esimerkiksi minun makuuni Johanna Kurkelan lauluääni on huono ja hirveän yksipuolinen, vaikka hän on laulajana hyvä. Samoin kuin avokadun maku on mielestäni huono, vaikka sitä ei voi huonoksi ruuaksi sanoa

Turusen Tarjan ääntä taas pidän hyvänä. Samoin suklaa on hyvää, vaikkei se ole hyvää ravintoa.
Idolsissa esityksiä arvioidessa niitä usein myös verrataan artistin aikaisempiin esityksiin ja hänen yleiseen tasoonsa. Siksi aiemmin hyvin onnistuneen laulajan huono esitys tuntuu paljon huonommalta kuin jatkuvasti huonohkon artistin perusveto. Tästä syystä rankkasin viimeksi Annan Lotan alapuolelle, vaikka olisin toivonut Lotan lähtevän, koska Anna on laulajana paaaaaljon parempi.
Jos haluat välttämättä käyttää sanaa "huono", niin en minä sitä sen suuremmin ryhdy vastustamaan. Sanoinpa vain mitä ajattelen, ja mitä sanoja ja ilmaisuja mielestäni olisi syytä välttää.
Pitäisikö sitten mielestäsi välttää myös sanaa "hyvä" jos sen vastakohtaa mielestäsi pitäisi välttää?

On usein kuultu sanottavan, että joku ei "mielistele" silloin kun se joku laukoo asioita loukkaavan suoraan... Sellaisessa ei mielestäni ole mitään ihailtavaa. Se on kyllä totta että Jone osaa esittää asian juurikin pelottavan vakuuttavasti. Vaikkei hänen sanomisistaan aina ota selvää erkkikään. Silloin ei vakuuttavuudellakaan oikeastaan tee mitään...
Samaa mieltä siitä, että loukkaavan suorassa tyylissä ei ole mitään ihailtavaa sinänsä vaikka suoruudessa onkin. Esim. Nina Tapio sanoo suoria mielipiteitä loukkaamatta. Jonella on tietynlainen rooli annettu ja hän täyttää sen hienosti (Suomen Simon)
Mielipiteensä osaa sanoa kuka tahansa.
Osaako?

Siis kertoa mielipiteensä tiivistetysti, rohkeasti ja rehellisesti suorassa lähetyksessä miljoonan ihmiset toljottaessa? Ei se ole niin helppoa kuin luulisi, etenkin kun niitä myös pitäisi sanoa tietyllä tyylillä.
Täytyy aina muistaa, että Idols on osittain "näytelmää" ja tuomareilla on omat roolinsa ja Jone osaa asiansa. Hän ei ole laulamisessa asiantuntija, mutta kyllä hän vuosien kokemuksella musiikkiteollisuuden parissa osaa arvioida esiintymistä, karismaa ja vaikkapa nyt biisivalintojen sopivuutta. Samaa mieltä ei toki tarvitse kenenkään olla ja harmihan se on, että jotkut luovat mielipiteensä tuomareiden mielipiteistä

Mutta toisaalta aika harva Idolsin katsojista loppujen lopuksi on millään muotoa pätevä arvostelemaan laulamista/esiintymistä muuta kuin omien kokemustensa pohjalta, joten silloin helpommin nojautuu asiantuntijoiden arvioihin.
LISÄKSI kylläpä sitä asiantuntijoidenkin mietteet parhaista ja huonoista ovat myös heidän mieltymystensä värittämiä. Esim. tällä foorumilla oleva Panama on laulunopettaja ja hänestä Anna oli paras. Minun laulunopettajani (mooonet koulut käynyt ja täysin pätevä) taas pitää Stinaa parhaimpana kisassa tytöistä.
(Huom. Laulunopeni kertoi oman mielipiteensä sen jälkeen, kun meikä oli kertonut Stinan olevan suosikkini, eli hänen mielipiteensä ei vaikuttanut mielipiteeseeni

)
Ja Etskulle

Suomen kielen opetusta: Esimerkeissä sanaa "sinä" käytetään yleisessä merkityksessä eli se ei tarkoita sitä henkilöä, kelle kirjoittaa. Eli kyseessä on jossittelu, joka voi kohdistua kehen hyvänsä.
Ei välttämättä ns. virallista kieltä, koska idea on lainattu englannin kielestä (If you do this and that then ...). Elävää suomen kieltä kuitenkin.
Tämä on suomen kielessä käytössä tarkoittamassasi mielessä teksteissä, joissa ei vastata kenellekään. Muussa tapauksessa sen oletetaan viittaavan poikkeuksetta vastapuoleen, etenkin kirjoitetussa muodossa, jolloin nonverbaalinen viestintä jää vähemmälle.

Kirjoitetussa muodossa keskusteltaessa kannattaa suosia passiivia tai puhua pääasiassa minä-muodossa, niin välttyy monelta väärinkäsitykseltä.